توافقنامه همکاری میان وزارت معادن و پترولیم و اداره همکاریهای آلمان امضأ شد

بخش دیگر توافقنامه اجرای برنامه ترویج حکومتداری خوب در سکتور صنایع استخراجی افغانستان میان وزارت معادن و پترولیم و اداره همکاریهای آلمان برای افغانستان (GIZ) به امضأ رسید.
در مراسمی که به این مناسبت قبل از ظهر امروز با حضورداشت محترمه نرگس نهان سرپرست وزارت معادن و پترولیم، معینان وزارت، مسوولین ارشد اداره همکاریهای آلمان (GIZ)، شماری از رؤسا و مشاورین این وزارت در کابل برگزار گریده بود، در نخست محترمه نرگس نهان صحبت نموده و از همکاریهای آلمان در بهبود سکتور صنایع استخراجی افغانستان سپاسگزاری کرد.
سرپرست وزارت معادن و پترولیم با مفید خواندن این برنامه گفت: «ما بهسمت بهبود و توسعه سکتور صنایع استخراجی، نیازمند جدی گسترش حکومتداری خوب در سکتور صنایع استخراجی هستیم». همچنان بیان داشت که اگر در برابر ما فرصتهای بیشمار موجود است، ریسکها را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
محترمه نرگس نهان با تأکید به اصلاحات قانونی در سکتور صنایع استخراجی، سهم نیروهای کاری متعهد در وزارت را ارزنده خوانده و از تهیه نقشهی راه و قانون جدید معادن به عنوان مهمترین عامل بهبود سکتور یادآور شد. وی با اشاره به دستآوردهای وزارت گفت، تلاش ما این بوده است که شفافیت را در بخشهای کاری وزارت افزایش داده و همچنان با استفاده از این برنامه خواهیم توانست، راه را برای سرمایهگذاران در سکتور هموار سازیم.
سپس مسوولین اداره همکاریهای آلمان با قدردانی از تلاشهای وزارت معادن و پترولیم به مفادات برنامه ترویج حکومتداری خوب از قبیل: افزایش درآمد دولت، ترویج سرمایهگذاری و کاهش فساد در سکتور صنایع استخراجی پرداخته و همکاری دولت آلمان را در توسعه سکتور صنایع استخراجی ابراز داشتند.
برنامهی مذکور، مسیر الکترونیکیسازی فعالیتهای مدیریتی را از طریق آموزش کارمندان وزارت، جهت بهبود روابط بین الوزارتی تقویت کرده و تطبیق حکومتداری الکترونیکی را سهلتر خواهد ساخت. همچنان برای سکرتریت کمیته طرح شفافیت صنایع استخراجی افغانستان (AEITI) مشورههای لازم را جهت تطبیق استندردهای آن ارایه خواهد نمود.
توافقنامه مذکور به هدف شفافیت و کارآیی سکتور، توسط معینیت پالیسی و برنامههای وزارت معادن و پترولیم در هماهنگی با GIZ نهایی گردیده و تطبیق آن از طریق این معینیت صورت خواهد گرفت.
قابل ذکر است که بخش فعلی این پروژه در هماهنگی با استراتژی اصلاحات سکتور صنایع استخراجی با حمایت مالی همکاریهای آلمان-افغانستان (GIZ) از دسمبر 2018 الی اکنون در جریان بوده که تا سال 2020 ادامه خواهد یافت.